header

Roebben Jan

Hoe AMPP alle software bij Roebben Jan koppelde

Gepubliceerd 16 Oct 2023

efficiƫntie automatisatie softwarekoppelingen

De missie

Roebben Jan BV, een toonaangevend bouwbedrijf gespecialiseerd in wegenbouwkundige werken, betoncentrale diensten en infrastructuurwerken in België, streeft niet alleen naar het efficiëntie op hun werven maar hecht ook veel belang aan een vlotte en foutloze administratieve afhandeling van hun verkopen. De weegbrug en cementcentrale vormen cruciale schakels in hun dagdagelijkse activiteiten. Deze onderdelen van het bedrijf genereren een aanzienlijke hoeveelheid informatie die tot voor kort handmatig moest worden verwerkt door de administratieve dienst. Ze klopten aan bij BMK Solutions voor het optimaliseren en automatiseren van hun workflow.

Onze aanpak

Hoewel het bedrijf Roebben Jan al over diverse bestaande softwareoplossingen beschikte voor de weegbrug en cementcentrale, elk met hun eigen specifieke voordelen, werkten deze tools los van elkaar. Dit resulteerde in een tijdrovende handmatige overdracht van gegevens tussen de verschillende systemen. Ook in hun beheersysteem Adsolut moest alle informatie nog eens manueel worden ingetypt. Deze inefficiëntie kon eenvoudig worden geëlimineerd door ons automatisatieplatform, AMPP. AMPP fungeerde als de verbindende schakel tussen de reeds aanwezige systemen in het bedrijf, waardoor een naadloze koppeling ontstond die klant- en transactiegegevens automatisch tussen de diverse tools deelde. Dit vormde de basis voor een geïntegreerd en efficiënt systeem.

Het basisplatform van AMPP werk uitgebreid met op maat ontwikkelde modules om de gegevens van de weegbrug en cementcentrale te verzamelen en synchroniseren met Adsolut. Hierdoor kon informatie in real-time worden uitgewisseld tussen de verschillende systemen, wat Roebben Jan in staat stelde gegevens met betrekking tot klanten, orders en leveringen centraal te beheren.

Eén van de meest waardevolle functies van AMPP was de bonnenverwerker. Deze module versnelde het administratief proces aanzienlijk. Via deze module kon de administratieve dienst automatisch factureren laten genereren voor specifieke klanten of periodes. Deze facturen werden bovendien automatisch gesynchroniseerd naar Adsolut.

Het resultaat

De integratie van AMPP zorgde ervoor dat heel wat bedrijfsprocessen bij Roebben Jan werden gestroomlijnd en geautomatiseerd. Het bedrijf kan nu eenvoudig en accuraat facturen genereren op basis van werkelijke leveringen, waardoor dubbele of vergeten facturatie en administratieve fouten werden geëlimineerd. Daarnaast wordt er per factuur automatisch een gedetailleerd overzicht gegenereerd van de afleveringen wat heeft bijgedragen aan een positieve klantenrelatie en verbeterde rapportage.

Het uiteindelijke resultaat is een aanzienlijke verbetering van de operationele efficiëntie, waardoor het bedrijf zich kan richten op waar het het beste in is: het realiseren van hoogwaardige bouwprojecten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy disclaimer